HiperForum.pl - Forum Hipermarket贸w

HiperForum.pl - Forum Hipermarket贸w

Pracownicy do boju!

Teraz jest 2010-09-09, 08:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Tytu艂: Multisiklling
PostNapisane: 2010-01-30, 21:25 
Aplikant
Aplikant

Do艂膮czy艂(a): 2009-12-03, 21:24
Witam, od niedawna pracuje w tesco w dkc (tudzie偶 FMC) i mam jedno pytanie czy jest jakis sposob zeby obronic sie przed multiskillingiem, srednio sie czuje na tych kasach, bylem juz 2 razy (szkolenie trwalo 10 minut, z kasjerka ktora mialem obserwowac, po tym czasie juz siedzialem i obslugiwalem klientow, na szczescie kasjerka stala za mna i pomagala). Chodzi glownie o stres, poza tym wychodze z zalozenia ze gdybym chcial byc kasjerem to by zatrudnil sie na kasie, ale niestety specyfika tego dzialu jest taka ze gdy jest informacja o multiskillingu to ktos z mojego dzialu obowiazkowo musi isc.

G贸ra
 Zobacz profil Wy艣lij e-mail  

Tytu艂: Re: Multisiklling
PostNapisane: 2010-02-02, 15:18 
Nowicjusz
Nowicjusz

Do艂膮czy艂(a): 2010-02-02, 14:46
Poka偶 im, 偶e si臋 nie nadajesz na kas臋 - to ci臋 nie b臋d膮 tam zabiera膰 ;)

G贸ra

PostNapisane: 2010-02-03, 19:42 
Spamer
Spamer

Do艂膮czy艂(a): 2009-03-16, 14:15
Obrazki: 0
tak wlasnie weszla zmiana umowy na sprzedawca -kasjer i duppp a zimna :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

G贸ra

PostNapisane: 2010-02-04, 08:15 
Nowicjusz
Nowicjusz

Do艂膮czy艂(a): 2010-02-02, 14:46
Praca na stanowisku kasjer - sprzedawca te偶 mo偶e by膰 fajna wystarczy odpowiednio podej艣膰 do sprawy ...

G贸ra

PostNapisane: 2010-02-05, 19:20 
Aplikant
Aplikant

Do艂膮czy艂(a): 2009-12-03, 21:24
papryczka napisa艂(a):

Hehe dobre rozwi膮zanie, bo co to za problem robi膰 b艂臋dy ale jednak wola艂bym wyj艣膰 z twarz膮 o ile to mo偶liwe.

KROPKA86 napisa艂(a):
tak wlasnie weszla zmiana umowy na sprzedawca -kasjer i duppp a zimna :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

uff na szcz臋艣cie ja czego艣 takiego w umowie nie mam, chyba jeszcze na starych zasadach mnie przyjmowali:]

papryczka napisa艂(a):
Praca na stanowisku kasjer - sprzedawca te偶 mo偶e by膰 fajna wystarczy odpowiednio podej艣膰 do sprawy ...

No Papryczka masz racj臋, kwestia podej艣cia i przyzwyczajenia, ale zanim do tego dojdzie to za ka偶dym razem na kasie b臋d臋 si臋 poci艂, telepa艂 i B贸g wie co jeszcze:]

Czyli chyba jednak nie ma mo偶liwo艣ci, swoj膮 drog膮 to chytre jest, bo zawsze 艂atwiej zawo艂a膰 multiskilling ni偶 zatrudni膰 kasjerk臋 (w ko艅cu to biznes), tylko jak tu si臋 wyrobi膰 ze swoj膮 robot膮 szczeg贸lnie na zmian臋 promocji kiedy to i ludzi jest wi臋cej (co przek艂ada si臋 na te nieszcz臋sne kolejki) no i jednak na dkc (zreszt膮 jak na wszystkich dzia艂ach) jest og贸lny zam臋t i nie wiadomo czasem za co si臋 z艂apa膰 a promocj臋 trzeba przecie偶 zmieni膰:]
Pozdr贸wko dla Tescowicz贸w Forumowicz贸w.
Ja teraz 艣ci膮gn臋 sobie symulator kasjera ustawie na najwy偶szy poziom i po膰wicz臋 hehe.

G贸ra

PostNapisane: 2010-02-07, 17:32 
Nowicjusz
Nowicjusz

Do艂膮czy艂(a): 2009-11-23, 07:24
He he ja to z kasami mam spok贸j jak jestem sama na zmianie beeee i dzwoni膮 aby si膮艣膰 na kas臋 to m贸wi臋:"jak mnie przeszkolisz to usi膮d臋" i wtedy s艂yszysz:"aha dobra zadzwoni臋 do kogo艣 innego". ;-) viewtopic.php?f=66&t=265#

G贸ra

PostNapisane: 2010-03-30, 15:02 
Spamer
Spamer

Do艂膮czy艂(a): 2009-03-16, 14:15
Obrazki: 0
KARA +KASA=NARA raczej nie dla mnie :evil: :evil:

G贸ra

PostNapisane: 2010-07-10, 22:43 
Aplikant
Aplikant

Do艂膮czy艂(a): 2010-07-10, 22:25

nie radze taki pracownik jest do zwolnienia tesco nabylo prawnikow i zwalniaja za byle co wola placic prawnika niz trzymac pracownika ktory chodzi na zwolnienia itp.

Czestym powodem do zwolnienia pojawilo sie, 偶e "pracodawca stracil do pracownika zaufanie'' nie wiem jak sad pracy do tego podchodzi pewnie mozna sie wybronic ale z kradzierzy sie nie wybronisz jak ci do szafki cos wsadza wiec nie wiem czy warto chyba musisz autkiem przyjezdzac i ubrania wszystko trzymac na parkingu ;)

G贸ra

PostNapisane: 2010-07-29, 14:25 
Aplikant
Aplikant

Do艂膮czy艂(a): 2010-01-26, 17:59
Wszyscy p艂aczecie 偶e praca na kasie jest kar膮 albo jest stresuj膮ca. Ja pracuj臋 na kasie od kilkunastu lat i jest to praca nawet niez艂a,Ja pogadam z klientami po 偶artuje, nawet s膮 tacy klienci dla kt贸rych jestem ulubion膮 osob膮 , kt贸ra ich obs艂uguje ,no chyba 偶e trafi si臋 na klienta, kt贸ry sobie nie u偶y艂 w nocy bo 偶ona by艂a zm臋czona i przyszed艂 do sklepu wy艂adowa膰 swoj膮 z艂o艣膰 na kasjerach albo na innych pracownikach. Ja was zapraszam do pracy w sklepie SAVIA przy ulicy Kwiatkowskiego w Warszawie gdzie praca na kasie wygl膮da nast臋puj膮co: jak 艣i臋 zalogujesz to le膰 na piekarnie, za par臋 minut zostaw piekarnie le膰 na kase bo s膮 kolejki zaledwie stoi 3 osoby, po obs艂u偶eniu 5-klient贸w le膰 na warzywa, po 15minutach zostaw to i le膰 na magazyn bo przyjecha艂a dostawa i trzeba j膮 wy艂o偶y膰 na p贸艂ki zd膮偶ysz wyjecha膰 na sklep ju偶 s艂yszysz zostaw ten w贸zek i le膰 na kase bo s膮 kolejki zaledwie 4 lub 5 os贸b. I tak jest codziennie. Nie wspominam ju偶 personelu kierowniczym kt贸ry jest tak mi艂y 偶e jak by ich pies zjad艂 to by zdech艂.

G贸ra

Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Kto przegl膮da forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten dzia艂: Brak zalogowanych u偶ytkownik贸w i 1 go艣膰

Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w